На 24 и 25 юли Пловдив ще посрещне музикално шоу № 1 в света – X Factor. От 09:00 часа стартират прослушванията и всеки, който мечтае да стане новата звезда на България, може да изпробва своя талант в Новотел Пловдив пред „комисията” на X Factor.

Освен екипа на шоуто, който ще прослуша всички кандидати от града и региона, Пловдив ще посрещне и водещата Алекс Раева, която също активно ще подкрепя музикалните таланти. За да пожелае успех на всички претенденти, на кастинга на X Factor ще дойде и заместник-кметът на Пловдив по култура и образование Стефан Стоянов.

Пловдив e градът, който даде най-много финалисти в първия сезон на шоуто –  R’NB дивата Сани Алекса, която зае трето място, талантливият актьор Владимир Зомбори, както и Дона от Suga’ Mamma защитиха честта на града на тепетата. Освен тях, на кастингите се явиха безброй таланти, които впечатлиха журито със своя талант.

Как ще се представи Пловдив във втория сезон на шоуто, ще разберем на 24 и 25 юли. Повече информация претендентите могат да намерят на http://xfactor.novatv.bg, както и на Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/xfactorbulgaria