Metallica забиваха отново за почитателите си в Пловдив! Но вече от големия екран на IMAX и в 3D формат. Под тепетата за премиерата на грандиозното музикално-филмово шоу нямаше свободни места. 

Известният режисьор Нимрод Антал („Хищници“, Kontroll) е в основата на забележителното 3D кино събитие METALLICA THROUGH THE NEVER. Пълнометражният музикален филм съчетава смели описания и впечатляващи кадри от живи концертни изпълнения на най-популярната и влиятелна рок група в историята. Резултатът – свежо, неподправено и дълбоко кино изживяване.

Преди прожекцията феновете бяха на по бира...

Преди прожекцията феновете бяха на по бира…

На големия екран в продукцията изгрява звездата на Дейн ДеХаан (The Place Beyond the Pines, Kill Your Darlings и предстоящият „Невероятният Спайдърмен 2“) в ролята на Трип – млад фен изпратен на специална мисия по време на грандиозен концерт на Metallica пред многолюдна публика.

Преди прожекцията феновете бяха на по бира...

Докато групата изпълнява някои от най-емблематичните си песни пред десетки хиляди предани фенове на невиждана досега сцена, създадена специално за филма, Трип трябва да стигне до закъсал камион и да вземе мистериозен пакет, който да занесе до мястото на шоуто. На пръв поглед лесната задача обаче се превръща в невъзможно приключение, когато автомобилът му е блъснат от загубил контрола шофьор. Контузен и замаян, Трип се измъква от вана и се озовава в напрегната ситуация между разгневени протестиращи и въоръжени полицаи. В хаоса разярен маскиран ездач спира погледа си върху Трип, докато безразборно раздава удари на цивилни хора и ченгета. Докато бяга през изоставените, постапокалиптични на вид градски улици, Трип разчита само на себе си, за да се спаси и да успее да достави на групата ценната пратка, без да се превърне в поредмата жертва на ездача.