Интересът към грандиозното шоу The Wall, което Роджър Уотърс ще представи за първи път у нас, е огромен. Зашеметяващият спектакъл е изпълнен с невиждани за родните мащаби ефекти, включващи разрушаването на Стената, прелитащи самолети, съживяване на учителя марионетка и много други.

След проговори с мениджмънта на шоуто организаторите от SME получиха разрешение за пускането на органичен брой билети на изключително атрактивната цена от 30 лв.

Първоначално тези места бяха блокирани и изключени от схемата на стадиона, тъй като са разположени под ъгъл, по-голям от 150 градуса спрямо Стената на сцената, и са зад кулите с аудио- и видеооборудването на шоуто.

След финализиране на последните технически изисквания се установи, че видимостта в тези зони няма да бъде лоша, и това позволи да се получи разрешение за включването им в продажба. Тези билети ще дадат възможност на повече хора да наблюдават този грандиозен мегаспектакъл.

През 2010 г. Роджър Уотърс преобразува The Wall за големи и открити стадиони. Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектакъла независимо къде седят и по този начин осъществява една от най-мащабните продукции в историята на музиката. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.

Роджър Уотърс беше планирал общо 20 шоута за своето европейско турне, но поради големия интерес добави нови дати към него. Турнето ще стартира на 18 юли в Арнхайм и ще финишира на 21 септември на стадион Стад дьо Франс в Париж.

The Wall ще премине през огромни стадиони, включващи някои емблематични като Олимпийския стадион в Рим, Олимпийския стадион в Берлин, Амстердам Арена и Теленор Арена в Осло.

Билетите за рок спектакъла на Роджър Уотърс могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната и онлайн.