Германската индъстриъл метъл група „Рамщайн“ (Rammstein) са големите звезди на четвъртото издание на фестивала Sofia Rocks 2013, което тази вечер, 26 юли, посреща фенове на метъл и рок музиката на Националния стадион „Васил Левски“.

За „Рамщайн“ това е втори концерт в България. Първият бе през 2010 г.. Музикантите сега идват у нас след дълга световна концертна обиколка и редица участия в различни европейски фестивали.

Техниката им е побрана в 25 камиона, а строежът на сцената тече вече трети ден, за да може довечера да посрещне с пълна мощ и специално шоу с пироефекти публиката, допълват организаторите от „Болкън Ентъртеймънт“.

Преди обаче „гвоздеят“ на вечерта „Рамщайн“ да се появят на сцената, тя ще посрещене още пет групи.

Уелската метъл формация Bullet For My Valentine пристига в България за първи път, като тук те ще представят новия си албум Temper Temper. Освен суши, тайландска и китайска храна музикантите са си поръчали зад сцената да ги чакат и мед от манука, голяма кутия чай „Лимон и джинджифил“ и 3 каси минерална вода.

Германската траш метъл група Hämatom ще дойде със собствен LED екран, който ще послужи за зрелищно мултимедийно шоу, подготвено специално за българската публика.

Норвежката прогресив блек метъл банда Enslaved ще заложи на внушителен сет барабани и обилно количество бира, допълват организаторите.

В програмата са още и щатската ню метъл, алтърнатив банда Spineshank, създадена през 1996, номинирана за „Грами“ и с издадени четири албума и продажби от над 540 хил. копия.

В афиша са и германците от Хамбург Dorrn, предвождани от дамата вокалист Джаки и описвани в медиите като „истински рок от 21 век, с пънк и ню метъл проблясъци“.

Началото на събитието е обявено за 18 ч.

Цените на билетите, останали налични в мрежата на „Ивентим“, варират от 79 до 109 лв., както и VIP билети за 150 лв., като всички останали ценови категории са изчерпани, според информацията на сайта.