Manu Chao е поискал от организаторите на концерта си в България домашна ракия и биопродукти местно производство. Легендарният музикант с групата си La Ventura ще има концерт на 16 септември в зала „Фестивална”, а вече са известни и последните детайли около гостуването му.

По време на престоя си у нас Manu Chao поиска разнообразно меню, включващо единствено биопродукти и местни ястия и напитки. Той е настоял за изобилие от пресни зеленчуци, сушени плодове, зехтин и маслини, какао и мед. В гримьорната си френско-испанският музикант държи да има 5 кг лимони, органично бяло и червено вино и задължително два литра домашна ракия.

Пресните плодови сокове, сок от кокос и пълната забрана за присъствие на големи международни марки в продуктите са също сред изискванията на музиканта за концерта в понеделник. Сред ястията, които Manu Chao и компания ще опитат в България, са шопска салата и пиле с ориз. По време на изпълнението на групата на сцената ще има само вода със стайна температура, както и предварително подготвени стекове с вода за първите редове в публиката.

В понеделник вратите на зала “Фестивална” ще отворят за публика в 18,30 ч. Деца до 7-годишна възраст ще влизат напълно безплатно, с придружител и попълнена декларация. Всички останали посетители под 18 години трябва да имат закупен билет и да бъдат съпроводени от придружител с попълнена декларация. Документът трябва да бъде попълнен, подписан и представен на входа на залата, като няма нужда да бъде нотариално заверен.

Билетите за концерта на Manu Chao струват 50 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketstream.bg. Пропуски ще има и на място в деня на концерта на касата на зала “Фестивална”, отново на цена 50 лв.