Eксвокалът на Iron Maiden – Blaze Bayley пристига тази вечер в България по покана на родната рок банда John Steel. Той ще остане у нас пет дни, за да запише вокалите на песни от първия албум на музикантите.

„Вярно е, но подробности за мястото на студиото не мога да дам обаче, съжалявам. Само мога да кажа, че няма да е нито София, нито Пловдив. Иначе през свободното време ще му покажем някои хубави места в България, понеже досега е бил само в София”, разказа Иван Сталев, фронтмен на John Steel.  Издава още, че в албума ще има и бонус трак, в изпълнение на друг чуждестранен вокал, работил с една известна група, но засега е още тайна.

Блейз Бейли вече има записани две парчета с българите, които реализираха пролетта. Тогава използваха студиото БНР в столицата. Рокаджиите се свързали със световната звезда във фейсбук. Предложили му да работят заедно, а той изненадващо след няколко месеца чакаме им върнал положителен отговор.

Блейз Бейли е вокал на Iron Maiden от 1994 до 1999 година, когато Брус Дикинсън се завръща. Избран е измежду хиляди кандидати. Вадят два албума като от тях и досега на концерти продължават да изпълняват „Man on the Edge“ and „Futureal“.