В периода от 3 до 26 август 2013г. по покана на ОИ „Старинен Пловдив“ в Балабановата къща ще гостуват 3 изложби с куратор галерия Волар.

Колекция картини от съвременно изкуство на Новозагорската художествена галерия Руси Карабиберов ще ни изпълни с усещане за спокойствие и романтичен привкус, доловим както композиционно, така също тонално и тематично.

Ще видим как цветове и форми си взаимодействат в „Нощите на Венеция“ на Иван Стоянов, в „Пълнолуние“-то на Пламен Кирилов и в „Отлетяха всички ята“ на Злати Златев. „Портрет“-ът, „Арлекин“ и „Ноктюрно“ на Йордан Мъжлеков ще ни създадат особено „Настроение“ и ще ни понесат към „Времето на пеперудите“, за да видим от високо изложбата, поставена от Станимир Желев в категоричен баланс.

Скулптурите на Вячеслав Есенков ще ни разкажат за най-съкровените „Размишления“ на изкусния творец, издълбани и записани в различни по плътност метал, камък и дърво, но винаги носещи силни емоции и внушения.

И не на последно място, изложбата на Росен Кавръков, Иван Димитров, Ивелина Иванова, Диана Петрова, Райчо Радев и Иван Костов от Стара Загора ще ни отведе в един по-живописен и сюрреалистичен свят…