На финалния спринт в кампанията преди парламентарните избори в медиите се вдига голям шум за хонорарите, които Елена Йончева е получавала от БНТ преди 20 години.

Да, важно е дали тогавашната житейска партньорка на бъдещия водител на българските и сега на европейските социалисти е вземала големи суми за онова време по сложна схема, която много прилича на източване на пари от БНТ. Важно е и да се разберат мотивите на БСП да поставят начело на една от листите си телевизионна журналистка, макар и много талантлива.

В нормалните страни от по-западната част на Европа политиците влизат в това занятие обикновено с докторат по политически науки. У нас е достатъчно да си известен или пък да си платиш. Половината от политиците у нас имат дипломи от световни центрове на образованието като Югозападния университет (бивш педагогически институт), Стопанската академия в огромния град Свищов и центъра на просветата Библиотекарския университет в София. Е, един хитрец от ДПС си направи гаргага с образователната система у нас като защити докторат в Богословския факултет на СУ, но това е отделна тема.

Продуценти има различни – понякога това е човекът с парите, но друг път е онзи който се грижи нещата да се случват и тогава го наричат изпълнителен продуцент. А дали хонорари от 5-10 хиляди долара за авторство на филм през най-гладния период на България след втората световна война са големи или малки всеки трябва да прецени сам.