Днешния човек за пример е Вежди Рашидов. Пред камерата на бТВ господин склуптурът и бивш министър на културата заплашва, че няма да плаща повече данъци, защото “ Някой краде нашите пари. Къде е държавата в момента“.

Изказването е поредно от г-н Рашидов по повод блокираните сметки на вложители в КТБ.

Вежди Рашидов

Вежди Рашидов

Гневнят господин Рашидов не е обяснил как ще спре да плаща косвени данъци като ДДС и акцизи върху горива, парфюми, алкохол и тютюневи изделия. Вероятно заплахата е, че ще спре да плаща плоския 10% данък.

Добра идея

Господин Рашидов може да се консултира със спортното светило в Германия Борис Бекер, някогашния милиардер Ходорковски, футболиста на Барселона Леонел Меси, относно не плащането на данъци, защото си богат и известен и може да ти се размине.

За какво се гневи господин Рашидов и какво очаква да се случи?

Натиска от страна на склуптура и други известни личности, чийто сметки за милиони в КТБ са блокирани, е всъщност за следното: правителството да изтегли заем от 3-5 милиарда лева, и да им върне вложенията!

По закон вложенията в банките са защитени до 100 хиляди лева, а цялата останала сума се губи, ако банката загине. Както се казва – да си мислил къде си даваш парите, щом си имал ума да ги спечелиш.

Искате ли вие, децата и внуците ви да плащата, заради глупостта или алчостта на господин Рашидов, Костов и много други известни хора у нас? Или по точно за наглостта им? Наглост е, защото КТБ даваше лихви повече от два пъти по-високи от тези на останалите банки, така както привличат клиенти финансовите пирамиди.