Световната хип-хоп звезда Рик Рос изправи на нокти организаторите на 359 HipHop Fest, който започва тази вечер в панаирното градче. В късния следобед, когато бе предвидена официалната пресконференция, изпълнителят още беше във Варшава, а българският екип кроеше схеми как да му осигурят чартър.

„Бяхме предвидили пресконференция с него, но полетът му за България закъсня и сега търсим начин да му осигурим чартър, за да дойде навреме за концерта“, каза единият от органзиаторите Владимир Иванов между десетките телефонни разговори, които проведе, за да търси варианти. Спокоен е, че поне с пристигането на Ciara, няма да имат ядове и тя ще се срещне с медиите в събота в 15:30 ч.

Гостуването на Рик Рос им е докарало и други главоболия, свързани с изискванията му. Отмятали едно по едно, но доста се озорили как да му осигурят 10 бутилки шампанско от марка, която я имало само в Германия. „Не мислехме, че е проблем да внесем, но от точно този вид през митницата е позволено да се внесат само 6!“, разказа още Владо патилата на домакините. Отказа да разрие къде ще нощува Рик Рос, но уточни, че няма да е в парк-хотел „Санкт Петербург“, където се състоят пресконференциите. Изпълнителят ще остане в Пловдив до неделя, издаде още той.

Първото издание на 359 HipHop Festival ще събере на една сцена и непримирите врагове – Спенс и Слим. Двамата седнаха на масата за пресконференции почти един до друг и даже услужливо си подаваха микрофона. Слим малко закъсня и по поставените табелки с имена беше предвидено да е по-далеч от Спенс. Със сядането си двамата, както и Дон Еди, изпаднаха в смях, тъй като и тримата се бяха изтупали с червени дрехи. „Преди да питате дали ще правим нещо със Слим, ще кажа, че няма“, захапа го леко Спенс. „Пазим го за общ концерт“, стрелна го на свой ред Слим.

В голямото събитие ще вземат участие и 45 от най-популярните български изпълнители: 100 Кила, Спенс, Лора Караджова, Ice Cream, Кристо, Веси Бонева, Бобо, Скандау, Сани Алекса, Криста; бийтбоксерите Red One и Pe4enkata; десетки DJ-и, The Center, Sugar Wings и XNRG Crew и македонската звезда Toni Zen. Най-интересните моменти от събитието ще бъдат заснети за първи път от въздуха от птичи поглед.

Намеренията на организаторите са фестивалът да се прави на три-четири месеца в различен град в България. На есен пък ще стартира телевизия, изцяло за хип-хоп със същото име.