Истинска сензация ни очаква на сцената на Античния театър в сряда за първото изпълнение на „Атила” на Джузепе Верди. На пловдивската сцена ще видим звезда от няколко филмови продукции, между които и „Конан Варварина”. На 19 юни (сряда) от 21.00 часа пред публиката ще дефилира… Ганстър, 13-годишен чистокръвен бял англо-арабски кон.

Ганстър е участник и в много спортни състезания и добър приятел на 12-годишно момиченце от Пловдив. Деян Вачков, в ролята на Атила, е сигурен, че ще си допаднат с Ганстър от конната база във Войводиново. Своеобразното дуо ще напомни на по-запознатите с легендите около хунския вожд за фреската на Рафаело във Ватикана, изобразяваща срещата на Папа Лъв и Атила. Тази историческа сцена се случва на един от седемте хълма на Рим, където Папа Лъв преговаря с Атила, опитвайки се да спаси Вечния град. За радост на многобройната публика на Античния театър, красивата сцена от тазгодишната премиера на пловдивска сцена – вече в едно друго време – също се изпълнява на един от хълмовете на древния и вечен Пловдив.

atila

Истински бял кон на сцената на Античния театър не е новост за Пловдивската опера, съобщава режисьор-постановчика Иванка Далийска. Преди 20 години, под диригентството на покойния италиански режисьор Франческо Превитера, отново на сцената на Античния, публиката за пръв път е имала възможност да наблюдава подобно изпълнение в операта „Набуко” от Джузепе Верди.