На таз годишната Евровизия украинците ще се представят от рок групата O.Torvald c песента Time (Време).

Макар че Евровизия е известен като песенен конкурс запазен за поп музиката, това всъщност не е точно така. През 2006 години Евровизия бе спечелена от финландската хард-рок група „Лорди“, а преди и след тях има рок групи, които са се пробвали. Така че, украинците имат добри шансове. На теория.

На практика парчето им Time няма шлагерно, грабващо звучене, а за да се спечели Евровизия трябва или да имаш шлагер или да си супер-странен (като Кончита Вурст) или хората да гласуват политически, както май се случи през миналата година, когато спечели баладата за кримските татари – прокудени и затрити от мустакатия „баща на народите“ на СССР – Сталин. Хората в Европа се разчустваха и дадоха на Украйна правото да организира конкурса през тази година. 

Певецът и лице на групата Женя Галич казва, че това е песен за това, че не може да се върне и трябва да се цени всеки миг от живота. „Да помниш и уважаваш миналото  или да мечтаеш за бъдещето е важно, но да се чувстваш жив точно сега  е най-важното. Не е възможно да се преувеличи ценността на времето“. Интервюто с групата е във второто видео.

Украйна получи право да организира Евровизия 2017 след като певицата Джамала спечели с песента си „1944“ през миналата година в Стокхолм. Конкурсът през гази година ще се проведе в Киев, представянето е на 9 и 11 май, а финалът ще бъде на 13 май.

За групата О.Torvald

О.Torvald е украинска рок група с петима членове. Създадена е през 2005 година в Полтава. Първият им студиен албум е от 2008 година. През 2015 година е най-успешната за групата до сега, тогава те имат 20 участия на различни фестивали в Украйна и на различни места в Европа.

Обидените

Русия още не е определила своя участник на Евровизия и в самата Русия е пълен цирк по темата. С конкурса се занимава държавния Първи канал, но се е развихрила и същинска истерия (Украйна е враг номер 2 на съвременна Русия след САЩ), ръководителят на партията Справедлива Русия – Олег Нилов е предложил да изпратят певецът Йосив Кобзон и оцелелите от хора на Червената армия, чийто основен състав загина трагично в самолетна катастрофа само преди месеци.