Уди Алън е интересен, обикновено новатор, традиционно провокативен. Това важи както за книгите, така и за филмите му, такъв е и сега, макар и под чужда режисура. Ето, запознайте се с  Уди Алън в ролята на сводник. Е, не от онези гнусни типове с дебели вериги от благороден метал на врата си, шикозно-кичозни дрехи, които никак не биха паснали на слабичкия интелектуалец  на определена възраст, а и с очилца.

Комедията на Джон Туртуро Fading Gigolo, в която освен Уди Алън участват София Вергара, Ванеса Паради и Шарън Стоун, ще направи своята премиера на кинофестивала в Торонто, където филмът ще направи официалната си премиера. Рекламния клип, за филма е обнадеждаващ, дано не бъдем разочаровани и след като получим възможност да видим филма и по кината у нас.

Уди Алън в кадър от Fading Gigolo, снимка от рекламния клип за филма

Уди Алън в кадър от Fading Gigolo

Още за Уди Алън, но не точно биографично
В материал на „Дневник“ се отбелязва, че филмът е първи от повече от десетилетие, в който Уди Алън участва като артист след Picking Up The Pieces (2001). Той споделя, че няма против да участвам във филми на други хора, просто почти никой не го кани и за 30 години съм имал може би 2-3 предложения.

Вероятно това се дължи на славата му на чешит, а на филмите му на меко казано странни, но това си е частно мнение.

Струва си да се отбележи, че любовта промени Уди Алън, след скандалите с осиновената му дъщеря, която се превърна в любовница и съпруга, филмовата кариера на таланта цъфти не като цвете, а като цяло поле с цветя.

В поредните години най-после Уди Алън протегна ръка към младата публика и филмите му са провокативни, интригуващи, но достатъчно комерсиални. Така и трябва – киното е изкуство, но масово.

За Джон Туртуро и филма му Fading Gigolo
Fading Gigolo е четвърти филм на Туртуро, а този филм е буквално негово дело, освен като актьор и продуцент той е и сценарист на Fading Gigolo.