Нова музикална телевизия, предназначена само за българска музика, започна излъчването си. „BG Music Channel“ е „единственият телевизонен канал, който ще излъчва единствено и само българска поп, рок, хип-хоп, R&B, естрадна и клубна музика“. Медията ще обединява в своя ефир жанровото разнообразие на българската музика, като представя и подкрепя както утвърдени, така и начинаещи артисти. Програмата на „BG Music Channel“ се излъчва като мултикаст сигнал SD 16:9 и Full HD (1920×1080) 24 часа, 7 дни в седмицата и ще се разпространява чрез кабелните и сателитни оператори в цялата страна.
На 1 юни, точно в 00.00 часa, най-младата музикална телевизия стартира с емблематичната песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България“. Целта на „BG Music Channel“ е „да се превърне в лицето на българската музика, да подкрепя и мотивира създаването й и да задоволява потребностите на широката аудитория“.

Новата медия ще „събере на едно място, под един покрив, всички талантливи български творци, създавайки една достойна платформа за популяризиране на българската музика“.