На 16 септември 2013 г. стартира ежегодният конкурс за фентъзи и фантастичен разказ със съдействието на издателство „Колибри“, клуб „Галактики“, българският фензин „Шадоуденс“ и „Книголандия“. 

Набирането на разкази от първия кръг приключва на 16 октомври 2013. Всички текстове, подадени след 24:00 часа на тази дата, автоматично ще бъдат прехвърлени за участие в следващото издание (кръг) на конкурса.
Победителите ще получават отличия в рамките на редовните срещи на клуб „Галактики“ в края на съответния месец. Годишно ще се състоят 4 кръга от конкурса, а най-впечатляващите умотворения ще бъдат публикувани в електронна книга-антология „Галактики“!

Условия за участие:
– В конкурса могат да участват само ентусиасти, които: владеят добре български език; имат продуктивно въображение; умеят да пишат. Текстове, които не са граматически и стилистично издържани, няма да бъдат оценявани.
– Като обем разказите не следва да надвишават 10 000 знака (с отстоянията). По-дългите текстове ще бъдат дисквалифицирани автоматично.
– Всеки участник има право да изпраща само по един разказ за всеки кръг на конкурса.
– Очакваме предложенията Ви в електронен формат, word файл, на електронен адрес: svetlyo@colibri.bg. Не пропускайте да отразите трите си имена, подходящ електронен адрес и телефон за контакт.
Правила на конкурса:
– Предвидени са награди (книги!) за първо, второ и трето място. Разказите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на клуб „Галактики“, в интернет фензин „Шадоуденс“, както и в специална секция на сайта на издателството.
– В рамките на регулярните срещи на клуб „Галактики“ ще Ви запознаваме с разказите-победители, ще връчваме наградите от съответния кръг на конкурса, ще отбелязваме и оказваме чест на всички участници.
– Всеки участник в конкурса ще получава лично по имейл кратки бележки върху текста, аргументиращи решението на журито.
– Резултатите от конкурса и имената на победителите ще бъдат публикувани в изданията на медийните партньори на клуб „Галактики“, а най-впечатляващите произведения ще намерят място в електронна книга-антология „Галактики“!
Състав на журито: Емануил Томов, Христо Блажев, Андрей Велков, Светлозар Желев.