Бен Афлек ще наследи британеца Крисчън Бейл в ролята на Батман обявиха от Warner Bros. През юли от компанията оповестиха желанието си да съберат на големия екран двама от най-популярните комиксови герои – Супермен и Батман в продължение на филма „Мъж от стомана“, който излезе по кината тази година.

Крисчън Бейл, който изигра Батман в режисираната от Кристофър Нолан трилогия за приключенията на Черния рицар, отказа ролята и изборът на негов наследник остана открит. „Знаехме, че ни е необходим изключителен актьор, който да се превъплъти в образа на един от най-трайно популярните комиксови супергерои. Бен Афлек напълно се вписва в тази представа“, казва Грег Силвърман от Warner Bros.

Продължението на „Мъж от стомана“, което все още няма заглавие, отново ще бъде режисирано от Зак Снайдър по сценарий на Дейвид Гойър. 30-годишният британски актьор Хенри Кавил ще се завърне в ролята на Кларк Кент/Супермен.

Зрителите ще видят още Ейми Адамс като Лоис Лейн, Лорънс Фишбърн като Пери Уайт и Даян Лейн като Марта Кент. Снимките за продължението ще започнат догодина. Лентата трябва да излезе на екран на 17 юли 2015 г. В изявлението си режисьорът Зак Снайдър казва, че 41-годишният Бен Афлек в ролята на Батман ще „контрастира интересно“ с по-младия Хенри Кавил като Супермен.

„Афлек притежава необходимите умения да пресъздаде многопластов образ на по-възрастен и по-мъдър мъж от Кларк Кент, носещ белезите на минали битки срещу престъпността, но същевременно запазил чара, който светът вижда в алтер егото му – милиардера Брус Уейн“, казва Снайдър, цитиран от БТА.

Бен Афлек е поредното попълнение в списъка с актьори, изиграли Батман на големия екран. Освен Крисчън Бейл, в образа са се превъплъщавали Майкъл Кийтън, Вал Килмър и Джордж Клуни. За Афлек това няма да е първата изява като екранен супергерой. Актьорът изигра незрящ боец срещу злото във филма „Дявол на доброто“ (2003).