Големият американски режисьор Стивън Спилбърг снима нов филм, базиран на реална политическа история. В него ще участват двама от най-популярните холивудски актьори – Том Ханкс и Мерил Стрийп.

Лентата ще носи името „Съобщението“, като в нея ще се разказва за документи, публикувани във вестник Washington Post през 1971 г., които уличават двама американски президенти и Пентагона в подривни действия. Главният редактор на изданието Бен Брадли (Ханкс) и авторката на материала Кей Греъм (Стрийп) доказват участието на администрацията на Линдън Джонсън и факта, че е излъгал обществото и Конгреса за американската военна намеса във Виетнам. Документите разкриват също, че наследникът му Ричард Никсън и администрацията му тайно са довели до ескалиране на военни действия. Подопечните на Никсън се опитват да спрат публикацията, но в последвалото дело, съдът отсъжда в полза на вестника.

Любопитното е, че Том Ханкс и Мерил Стрийп в момента са сред най-големите критици на сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп и неговата администрация