Докато все още предстои да бъдат обявени важните новини (като например кой ще участва в Star Wars: Episode VII (Междузвездни войни: Епизод VII), Disney разкри кога ще започнат снимките на филма.

Според Latino Review първият снимачен ден ще бъде на 21 януари 2014 г. Като потвърждение на досегашните слухове пък създателите на филма планират премиерата да е през декември 2015 г.

Това ще е първата част от франчайза, която ще прекъсне традицията филмите от поредицата да излизат през пролетта (всеки епизод от сагата дебютира в киносалоните между 16 и 25 май).

По-късната премиера обаче дава възможност на режисьора Джей Джей Ейбрамс (J. J. Abrams) да изпипа до съвършенство и най-малките детайли, което дата на излизането на филма през май със сигурност нямаше да му позволи.

Както стана известно вече, Джон Уилямс (John Williams) отново ще композира саундтрака към продукцията, която пък, както се оказа, ще бъде заснета не дигитално, а на 35-милиметрова лента.

Ако Ейбрамс подходи със Star Wars: Episode VII както и с останалите си филми, феновете на поредицата едва ли ще научат нещо за сюжета в скоро време.

До броени седмици се очаква обаче да бъде обявено кого ще можем да видим в каста и дали Харисън Форд (Harrison Ford), Кари Фишър (Carrie Fisher) и Марк Хамил (Mark Hamill) наистина ще участват наред с други спрягани за филма имена като Райън Гослинг (Ryan Gosling) и Клои Мориц (Chloe Moretz).