Предстоящият осми сезон ще бъде последен за сериала Homeland. Това обяви актрисата с главна роля в него Клеър Дейнс в интервю пред Хауърд Стърн. В момента върви седми сезон на поредицата, чийто последен епизод ще бъде излъчен на 29 април.

В Homeland се разказва за бившия офицер от ЦРУ Кери Матисън (Клеър Дейнс), който е висококвалифициран специалист в своята област. Тя страда от психическо заболяване (биполярно разстройство), което я прави неустойчива и непредсказуема. С помощта на дългогодишния си ментор Сол Беренсън (Манди Патинкин), Кари безстрашно рискува всичко, включително личното си благосъстояние и дори емоционалната си стабилност, за да се справя с проблеми със сигурността на САЩ, предизвикани от външни и вътрешни врагове на страната. Екипът на сериала е създал увлекателен, емоционален трилър, който ще ви държи под напрежение през цялото времетраене.

Осмият сезон ще се излъчи през 2019 г. Много е вероятно сериалът да продължи със „спин-оф“, в който ще участват някои от сегашните актьори.