Италиански младоженци в морския курорт Маса се венчаха в стил „спешна медицинска помощ“, съобщиха днес местни медии. С вой на сирене множество автомобили на „Бърза помощ“ изпълнили пространството пред църква в центъра на Маса, град с над 70 хиляди души население и център на провинцията Маса и Карара в областта Тоскана. Туристи и местни жители се стекли на мястото, изпълнени с любопитство и известна уплаха, че е станало тежко произшествие. Оказало се, че е сцена на ексцентрична лятна венчавка.

Младоженецът Габриеле Ленцоти работи на доброволни начала в Италианския червен кръст. Той и сватбарите от негова страна били докарани в църквата с линейки.

След венчавката младоженката Валентина Джинебри била изнесена от църквата на носилка, която двама санитари търкаляли по централната улица за удоволствие на минувачите, пише Блиц.

Редом с нея колеги на Габриеле го бутали в болнична количка, здраво препасан с кожен ремък. Не ясно дали предпазната мярка е била взета с цел да не буйства, или да не избяга от щастието.