Точно месец остава до едно от най-очакваните от феновете на сериалите събития – пети сезон на изключително популярния преди няколко години „Бягство от затвора“. Първи епизод от продължението на култовата поредица на „Фокс“ще бъде излъчен на 4 април, обявиха от телевизията.

Действието ще се развива в Йемен, където в затвор лежи не кой да е, а Майкъл Скоуфийлд. Зрителите останаха с впечатлението, че той е мъртъв, след като помогна на Сара Танкреди са се измъкне от решетките във „Финалното бягство“ от 2009 г. Оказва се, че инженерът е жив, а, за да го спасят, към него тръгват останалите познати герои – брат му Линкълн Бъроуз, приятелят му Фернандо Сукре, големият дразнител Тиодор „Ти Бег“ Багуел и друг от избягалите от „Фокс Ривър“ Бенджамин Майлс Франклин. Самата Сара пък отглежда сина на Скоуфийлд – Майкъл младши, с новия си съпруг, но също не е забравила голямата си любов. В една от сериите ще се появи и агент Пол Келерман, но зрителите няма да видят един от най-завладяващите образи – Алекзандър Махоун. Освен с властите, охраната на зандана и останалите съкилийници, този път нашите герои ще се сблъскат и с гражданската война в азиатската държава.

Сериите от сезон 5 са девет. Засега създателят на поредицата Пол Шуринг не казва дали ще има още едно продължение догодина. Очакваният рекорден рейтинг обаче ни позволява да сме сигурни, че следващата пролет ще гледаме отново Майкъл, Линк, Сара и останалите ни любимци.