На 12 септември от 19.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“ (бившия Синдикален дом) Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово поставя Шекспировата пиеса „Ромео и Жулиета“

Ромео, синът на лорд Монтеки, е влюбен в момиче на име Розалина. Заедно с братовчед си Бенволио той решава да посети бала с маски, организиран от Капулети, с надеждата да я види. Но вместо това среща Жулиета, дъщеря на лорд Капулети и се влюбва в нея.

Пречка за любовта им е враждата между двата рода Монтеки и Капулети. Фамилиите се помиряват едва след смъртта на двамата влюбени, които отказват да живеят един без друг.

Петринел Гочев:

Да добавя нови думи към всичко казано за Ромео и Жулиета… едва ли бих могъл! Та нали на всички ни се струва, че знаем тази история! Но когато се втурнах в репетициите, преживях любовта – опърничава, свенлива, жадна за целия ти живот, изискваща целия свят, но крехка като пролетен кълн и безпомощна пред ботуша на силния! Когато безотговорно се втурнах в тази история открих, че не искам да я напусна – в любовта да съм искам! Влюбен, потопен в сладостта й, безотговорна до смърт!Да преживеем Ромео и Жулиета! Да вървим!

Режисьор: Петринел Гочев

Композитор: Димитър Пенчев
Сценография и костюми: 
Юлиана Войкова-Найман
Превод: 
Мария Змийчарова

Участват: Гергана Змийчарова, Димо Димов, Елизабет Попова, Мирослав Симеонов, Надежда Петкова, Николай Бързаков, Петко Петков, Силвия Чобанова, Светослав Славчев