„Рамщайн“ ще представят изцяло ново шоу с пироефекти на концерта си в София. Групата ще бъде част от тазгодишното издание на фестивала „София рокс“ на 26 юли на Националния стадион „Васил Левски“, съобщиха организаторите от „Болкън ентъртеймънт“.

Концертът в българската столица ще е една от последните изяви на „Рамщайн“, преди групата да се оттегли на заслужена почивка от концерти.

Хедлайнърите на тазгодишния фестивал пристигат с 25 камиона с техника.

Китаристът Рихард Круспе е заявил, че групата ще действа спонтанно и на място ще определи колко време ще остане, както и дали ще продължи да се забавлява след шоуто си.

Германските музиканти са пожелали първокачествено прясно изпечено кафе и тъмна текила за гримьорните си.

Освен тях, бекстейджът ще е зареден и с шампанско.

Гримьорните трябва да бъдат изцяло в светли тонове.

Много светлина и огледала в цял ръст ще осигуряват максимално приятна обстановка преди шоуто.

Строежът на фестивалната сцена, която пристига от Италия, започва днес и ще продължи три дни, от които ден и половина ще са посветени само на поставянето на осветлението.

През цялата нощ преди самия фестивал пък ще се подготвя техниката за удивителните пироефекти, които съпровождат изцяло обновеното шоу на „Рамщайн“.

Групата „Буллет фор май валентайн“ пристига за първи път в България като част от програмата на „София рокс 2013“.

Те ще представят новия си албум Temper Temper.

Уелската метъл четворка ще хапва суши, тайландскo и китайскo, но няма търпение да провери и местната кухня.

Бандата ще разчита да има на разположение и мед от манука, голяма кутия чай „Лимон и джинджифил“ и три каси минерална вода.

Другите участници във фестивала – Hamatom, ще дойдат със собствен LED екран, който ще послужи за мултимедийно шоу, подготвено специално за българската публика, Enslaved ще заложат на внушителен сет барабани.