Преди повече от три години беше оповестена новината, че създателя на руско-германския хит “Монгол” Сергей Бодров ще поеме режисурата на мащабната холивудска продукция “Седмият син”. Сценарият на приключенската фантастика е вдъхновен от сериите новели “Последният чирак”, чиито автор е англичанинът Джоузеф Дилейни. От студиото Уорнър Брос отпуснаха бюджет за снимки от около 90 милиона долара, а Бодров и продуцентите успяха да привлекат за главните роли носителя на “Оскар” Джеф Бриджис, Оливия Уилямс, Бен Барнес и Джулиан Мур.

Описван като комбинация между класическите средновековни рицарски филми и “Властелинът на пръстените” “Седмият син” бе заснет през 2012-та година в Канада и САЩ и първоначалното намерение бе лентата да се завърти по кината в самото начало на 2013-та.

Джулиан Мур в Седмият син

Джулиан Мур в Седмият син

Поради все още неясни причини премиерата бе отложена с повече от половин година, но за сметка на това от Уорнър Брос потвърдиха, че ако филма се представи според очакванията в бокс офиса той със сигурност ще се сдобие с поне едно продължение. Според бокс офис анализаторите “Седмият син” има реалния шанс да се превърне в значителен финансов успех, но по всичко изглежда, че феновете на новелите на които е базирана продукцията ще трябва да почакат още няколко месеца до световната премиера.

Седмият син

Седмият син

В продължение на близо година се смяташе, че приключенското фентъзи ще се завърти по българските и световни киноекрани от 18-ти октомври 2013-та, но сега от Уорнър Брос оповестиха, че поради нуждата от допълнителна работа по някои от сцените премиерата е била отложена за средата на месец януари, 2014-та година. Студиото за визуални ефекти Rhythm and Hues е получило допълнителни близо 10 милиона долара за да завърши работата си, а освен това е било взето решението лентата да бъде конвертирана в триизмерен формат.

За режисьора Сергей Бодров “Седмият син” е първи мащабен 3D-филм, а точната дата на която ще се състои новата премиера е 17-ти януари, 2014-та година. Въпреки че по това време от годината често се състоят премиерите на проблемни проекти с малки шансове за финансов успех източници от Уорнър Брос заявиха, че началството на студиото е доволно от “Седмият син” и очакванията са, че до няколко седмици от ще бъде даден старт на официалната рекламна кампания.

Сюжетът на фантастичната продукция ще се фокусира върху рицаря-магьосник Джон Грегори, който след изтощително преследване успява да залови и прати зад решетките опасната вещица Малкин. Но тя успява да избяга от затвора и Грегори е принуден да обучи и подготви за предстоящите предизвикателства младия Том Уорд, за когото се смята, че е “седмия син” – единствения човек, който разполага с нужните сили за да се пребори с Малкин и нейната армия. Джеф Бриджис и Бен Барнес изпълняват ролите на Грегори и Том Уорд, а Джулиан Мур се превъплъщава в образа на Малкин.

Смята се, че до края на лятото ще бъде разпространен и първия официален трейлър на “Седмият син”.