Платформите за видео споделяне като youtube от години създават музикални (и не само) звезди. Днес ще разкажа на кратко за един проект, който следя от известно време.

Postmodern Jukebox залага на кавъри на поп и рок хитове, които се изпълняват в игрив съвременен джаз вариант. Честно казано много от кавърите звучат много по-добре от оригиналите, които в сравнение с изпълненията на множеството артисти в проекта са скучни и безцветни.

Първите записи са правени в домашни условия.

Има малко ядро от постоянни изпълнители, като пианиста и продуцент зад проекта – Скот Брадли и басиста Адам Кобота, а в останалите записи се изявяват тамошни звезди от музикални телевизионни формати като Ариана Савалас (гъркиня), Робин Андерсън, Кейси Адамс и още много други.

Постепенно от стаички записите започват да се правят в барове, за да достигнат до студия, а артистите до сцените в Европа и Северна Америка.

Мечтите се сбъдват с много работа и професионализъм, както и на места, където има музикална индустрия. У нас няма как да стане нещо подобно, поне за сега.

Официален сайт на проекта и страницата им в ютуб. Голяма част от концертите им са в Европа.