Пловдивски артисти си поставиха нелеката задача да направят модерно невземането на наркотици във време, в което всяка втора песен диктува обратното. „Продължи линията на живота си без дрога” призовават с песен актьорът Стелиан Димитров – Faked Stars, поп изпълнителката Весела Бонева, финалистът от „Гласът на България” Тодор Гаджалов и рапърът Liter Jack.

Това е парче, което има потенциала да повтори успеха на „Спасение” на Б.Т.Р, на мнение са първите, които официално чуха „Линията на живота”. С премиерата му беше даден старт и на цялата кампания, която предвижда клубни концерти в цяла България и национален конкурс „Осмей дрогата”.

Събитието на Plovdiwood Entertainment уважиха кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-кметът по културата Стефан Стоянов, кметът на район „Централен” Георги Титюков, както и представители на медиите и пловдивския бизнес. „Може да се каже, че кампанията ви вече е успешна. Всяко повдигане на тази тема е много важно именно с цел превенция. Продължавайте в тази посока, защото разчитаме на вас“, пожела успех зам.-кметът по култура Стефан Стоянов.

Проектът е по идея на Стелиан Димитров – Faked Stars, който преди година и половина е разтърсен от новината, че негов приятел от детството е починал от свръхдоза. Първоначално смята да запише песен против употребата на наркотици с изпълнители, които са преживели такава зависимост. Оказва се мисията невъзможна, защото всички артисти, към които се обръща, впоследствие се връщат към старите си навици. Така Стелиан решава да се насочи към артисти, които се обединяват около идеята, че най-голямата дрога е любовта към изкуството, което правят.

„Участвам в „Линията на живота”, Защото никога не бих се включила в каквото и да е било „За дрогата“! Ние тук не събираме пари, трябва да сме наясно, че музиката и изкуството нямат нужда от наркотици и няма нужда да „палим, палим” каквото и да е било. Има нужда да запазим своето здраве и здравето на нашите деца”, категорична е Веси Бонева. За Тодор Гаджалов да употребяваш дрога, означава да бягаш от реалността. Участва в проекта, за да покаже, че хората, които използват наркотици, трябва да се изправят срещу проблемите си. Рапърът Liter Jack не обича да дава интервюта, но заради „Линията на живота” застава срещу принципите си и ще говори за средата, в която е израснал и е видял как много хора са се провалили именно заради наркотиците без да осъзнават какво си причиняват. Веси Бонева също признава, че е била в среди, където дрогата е на една ръка разстояние, но не се е изкушавала да опита.

„Животът е най-големият, качествен наркотик, затова не го губете в по-малки незначителни и некачествени такива”, на свой ред призова режисьорът на видеоклипа Ники Станчев от Mindcrime studio. „Това, че наркотиците вредят на здравето е най-малкият проблем. Смъртта също! Наркотиците отклоняват вниманието на съзнанието от важните неща в живота”, допълни Цветан Николаев от група „Респект”, които са автори на музиката, а това гарантира успеха, тъй като тяхната песен „Друга нагласа” попадна в световния чарт на MTV. Премиерата на видеоклипа на

„Линията на живота” е насрочена за края на октомври месец. В него ще видим и родителите на изпълнителите. Като беквокали се включиха хаус изпълнителката Вера Руссо и Николай Николов от група Ni.co, както и госпъл хор от Музикалното училище „Добрин Петков”. Финалът на кампанията е на 26 юни 2015 г. – Световния ден за борба с наркотиците. Координатори на кампанията са Нели Ангелова и Радомир Димов.

Партньори на проекта са: Община Пловдив, Пловдив 2019, Diplomat, Sociate Generale Експресбанк, Lazarini, DCCorporation, Landmark Hotel и Café Bar & Restaurant Monroe.

 

Текст на песента:

 

„Линията на живота”

 

Намерете сили в мен повярвайте!

Сам със старата китара, тълпа от сенки …

отново ме преследват призрачни лица и сцени.

Крача улици студени, търся си лекарство за пресъхналите вени!

Нито жив, нито цял и сякаш съм на пауза – търся пътя, човече.

Това, което знаем, Бог отдавна е написал:

„Без цел и мисъл няма смисъл!”

 

Няма смисъл да обръщам поглед настрани и да не търся чуждия.

Имам си живот, защо да чакам другия и себе си да бъда как не помня сам се гоня от сърцето си после същия се връщам…

Майко, виж детето си! Къде сбърка се питаш, какво направи? Нищо.

Съдбата си е моя сам виновен съм за всичко …

Птици пеят, слънцето изгрява, аз се влача –

вече нямам и приятел на чието рамо да плача.

 

Върни се, дай ми сили, моето момиче!

Тази песен е за теб още те обичам.

Майко, татко, и вие прощавайте!

Искам да съм този на когото пак да вярвате.

 

Аз ще повярвам във теб, не искам да бягам от теб,

но дали ще отвориш очите си и няма да виждам сълзи…

Със теб съм не го забравяй, до теб съм не предавай!

Душата ти е твърде млада – не, не искам да я виждам в ада!

 

Повярвайте! Намерете сили! (3x)