Мечтата на всеки фен на хеви метъл музиката се превърна в реалност, след като група психолози решиха, че 42-годишният швед Роджър Тулгрен е зависим от музиката и заради това е предимство, когато си търси работа.

„От десет години се опитвам да докажа, че имам този проблем. Говорих с трима психолози и най-накрая те се съгласиха, че имам нужда от помощ“, споделя той.

Мъжът започнал да се интересува от хеви метъл, когато по-големият му брат се прибрал вкъщи с албум на „Блек Сабат“ (Black-Sabbath.com) от 1971 г.

От тогава почти нищо друго не интересува мъжа с дълга черна коса, колекция от татуировки и едри зловещи бижута.

По думите му миналата година той е посетил около 300 концерта,

като след повечето не е успял да стигне до работното си място.

Сегашният му началник обаче се радва, че може да му помогне и му позволява да напуска работа във всеки един момент. Дори му разрешава да слуша силно музика в офиса.

И все пак цялата ситуация си има и отрицателни страни, тъй като според официалните доклади, които му се наложило да подпише в знак на съгласие, той има психически проблем.

„Роджър се чувства себе си, само когато показва хеви метъл страната си. Това го поставя в трудна ситуация на трудовия пазар“, гласи още документът.

Но мъжът не се смущава от написаното:

„Сега мога да отида на интервю за работа облечен в нормалните за мен дрехи

и да размахам листа хартия без притеснения.“

Други специалисти обаче твърдят, че случаят е изключително странен и освен ако няма някаква друга диагноза, е абсолютно недопустимо този човек да се ползва с привилегии пред останалите в реална бизнес среда.

„Ако някой е пристрастен към опасностите, не го пращаме на опасни места. По-скоро се опитваме да му помогнем, а не да го окуражим“, заявяват твърдо те.