В „Злият принц“ Георги Тенев се отдава на любимите си теми, познати от романите и разказите му – насилие, корупция, еротика… Една криминална интрига предизвиква пропадане в бездните на престъплението и опити за спасение на душата. Премиера: 10 ноември! 

Част от ролите в пиесата са написани специално за актьорите: Комисарят – Христо Петков, Писателят – Владимир Пенев, Стопаджията – Явор Бахаров. Както винаги, сценографията на Никола Тороманов предлага изненада – двайсет ВИП места с уникална гледна точка, вградени направо в декора. Оригиналната музика е мощен дебют на съвсем младия Иво Спасов – симфонични щрихи в духа на съвременното кино се сблъскват с дъбстеп, рап и експериментална звукова среда.
Един спектакъл с изискване едновременно към зрителя и актьора. Подготвяйки се за главната роля например, Христо Петков прекарва лятото в залата за бокс, наставляван от самия треньор на националния отбор. Очаквайте многобройните превъплъщения на Цветан Алексиев и Христо Терзиев. София Бобчева е не само на сцената, но и в романтичния саундтрак, който я представя едновременно като актриса и талантлива певица.
Журналистите Гена Трайкова (bTV) и Бойко Василев (БНТ) се включват виртуално в спектакъла.
Със специалното участие на Марин Янев, Христо Чешмеджиев и Анани Явашев в гласовете на фонограмата.

Георги Тенев за пиесата:
„Това е пиеса-отмъщение срещу добрите нрави. Унищожаване на илюзията за положителния герой. Написах черен трилър, който, надявам се, ще се превърне в хорър. За да се събудим в реалния свят и да го видим на чисто, първо трябва да затворим очи и да се взрем в кошмара. Ако това лекарство не ви е горчиво, за вас е тъкмо „Злият принц“!

Премиера: 10 ноември 2013 г.
Сцена на IV етаж
Начало: 19:30 ч.
Спектакълът е за възрастни. В салона се допускат само зрители над 18 години.