50 черни хавлиени кърпи и 10 чифта нови черни чорапи са пожелали изрично Cradle of Filth за престоя си у нас. Те ще бъдат настанени в един от най-добрите столични хотели, където ще бъдат заредени още с над 20 литра френска минерална вода и 4 огромни огледала.

Освен да им бъдат приготвени 10 чифта нови черни чорапи, те са изискали и 3 опаковки с таблетки витамин C. Гримьорната на музикантите трябва да бъде голяма и просторна, с най-малко 3 удобни дивана и 12 меки кресла. Важно изискване е да бъдат осигурени специални високи щендери и закачалки за сценичните костюми, а в помещението, в което те ще бъдат поставени, пушенето е абсолютни забранено.

Предвид горещите температури навън, менюто им включва леки ястия от задушени зеленчуци, пиле, кафяв ориз, кисело мляко  с пробиотици, свежи плодове, фрешове и различни видове сирена.

Българските фенове на Cradle of Filth са истински късметлии, че ще имат щастието да видят любимата банда на живо, след като шоуто на британците в Истанбул беше отменено заради събитията на площад Таксим. Така европейските дати от турнето, промотиращо последния албум на бандата „The Manticore and Other Horrors”, са само във Франция и България.

Броени дни делят родната публика от първия самостоятелен концерт на легендите на тежкия жанр Cradle of Filth в България, пише още радио ЗиРок.

Бандата пристига у нас  в деня на концерта – 28 юни и ще остане в София около два дни. Фронтменът Дани Филт  ще бъде придружаван от китаристите Джеймс МакКълрой и Пол Алендър,  басиста Даниел Фърт, барабаниста Мартин Скарупка и нежното лице на групата Линдзи Скулкрафт, която стои зад кийбордите и беквокалните партии. Групата пътува със собствена охрана, мениджърски екип от 13 души и техническа продукция със звук, осветление и специални сценични ефекти.
Както вече е известно, две български банди ще подгряват шоуто – Dimholt и Past Redemption. Очаква се хедлайнерите да се качат на сцената около 21:30ч.

Концертът на легендите на тежкия жанр Cradle of Filth ще се състои в петък, 28 юни, в зала Универсиада, София. Билети могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, мрежата на Тикетпро в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg. Цената им на предварителна продажба е 45 лв., а в деня на концерта – 50 лв.