Със зрелищен мултимедиен спектакъл, включващ атрактивна музика и светлини, ще бъде открито тазгодишното издание на Пясъчния фестивал в Бургас. Събитието ще се проведе от 21.30 ч. в парк „Езеро“, до Конната база.

Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се срещнат очи в очи с култовия режисьор Куентин Тарантино, който тази година спечели Оскар за оригинален сценарий /“Джанго без окови“/. Той е направен от пясък, но това не прави срещата по-малко вълнуваща. А и Тарантино ще е в компанията на цяла плеяда известни личности от световната и българската история.

Тазгодишното издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури е наречено „Алея на славата“. Посетителите му ще видят гениалните учени и новатори Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, Александър Бел, Самюъл Морз, Исак Нютон, Стив Джобс, Галилео Галилей; велики хора на изкуството – Леонардо да Винчи, Салвадор Дали, балерината Пина Бауш; смелите изследователи на непознатото Христофор Колумб и Юрий Гагарин; музикалните звезди Бийтълс, Лучано Павароти, Лейди Гага, Рей Чарлс и Луис Армстронг. Там ще е и борецът за човешки права Ейбрахам Линкълн. Отделен е кът за велики личности от българската история, където един до друг ще застанат кановете Аспарух и Крум, цар Симеон, светите братя Кирил и Методий.

Скулптурите няма да приличат на паметници, а ще представляват интересни композиции, провокиращи въображението и подчертаващи онова, с което е известен прототипът. Затова не се учудвайте, ако видите край Дарвин захвърлена бананова кора – не е случайно : )

Фестивалът на пясъчните скулптури ще е на разположение на посетителите до края на септември. За амбициозното ново издание са осигурени допълнително 120 тона пясък, за да станат общо 4000 тона.

Мястото е същото – парк „Езеро“, до Конната база.

Цените са народни:

1 лв. за пенсионери и ученици

2 лв. – групов билет

3 лв. – нормален билет

Децата до 6 години се допускат безплатно.