С изложбата „Нощни персонажи“ в Народния театър „Иван Вазов“ ще бъде обявена Европейската нощ на театъра, която тази година ще се чества на 16 ноември едновременно в 11 държави, като за първи път ще бъде отбелязана и в България.

Огромните фотоси разкриват интересни моменти от театралния живот, репетициите и всичко, което се случва преди едно представление да „излезе“ на сцената. На тях ще можем да видим емоционални моменти от репетиционния процес на едни от най-посещаваните спектакли в Народния театър „Иван Вазов“ – „Хамлет“, „Нощна пеперуда“, „Морски пейзаж“ и др., както и да надникнем зад кулисите на сцените.

Снимките, включени в изложбата, са на фотографите Симон Варсано, Иван Дончев и Калин Николов.

Проектът НОЩНИ ПЕРСОНАЖИ е част от стратегията на организаторите на НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ и Европейската нощ на театъра в България (Фондация „Арт Проджектс“ и Фондация „Информбюро“), чиято цел е да покажат всички лица на това изкуство и да сближат театъра с неговата публика.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Народен театър „Иван Вазов“ и ще продължи от 11 до 17 ноември. Фотосите ще бъдат разположени във фоайето пред Камерна сцена на театъра.