Само пепел остана от сцената и осветлението в големия салон на Драматичния театър след пожара избухнал тази сутрин в емблематичната сграда на Главната. Напълно изгорял е декорът на спектакъла „Възвишение“, който трябваше да има премиера на 10 септември за откриването на есенния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“.

Ужасяваща миризма се носи в района. Отпред пред сградата на театъра са паркирани 2 противопожарни коли. Огнеборците продължават да гасят тлеещи участъци и не допускат никой от сценичните работници на Драмата.

Причините за бедствието все още не са известни.

Пазачът на Драмата е минал последно за оглед в седем часа, но нищо не е предвещавало трагедията. Пламъците мълниеносно са погълнали цялото осветление на сцената, както и декорите на „Възвишение“. Целият таван в салона е черен, както и задкулисието.

Жертви и пострадали няма, предстои да се установят точно щетите. Ясно е, че независимо от трагедията есенният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ ще го има. Спектаклите от голяма сцена ще отидат в залата на Градския дом на културата.

В театъра се очаква да пристигне и министърът на културата Петър Стоянович.

Видео от plovdiv24.bg