Продължението на филма „Тор: Богът на гръмотевиците“, което ще носи заглавието „Тор: Светът на мрака“, представи по време на събитието „Комик Кон“ в Сан Диего специално създаден нов постер, както и малка част от кадрите, които почитателите му ще могат да видят на големия екран през ноември 2014 г.. Изненадващо или не, на него в прегръдките на главния герой, изпълняван от Крис Хемсуърт, е Натали Портман.

Във втората лента от поредицата, режисирана от Алън Тейлър („Игра на тронове“), който наследява поста от Кенет Брана в първата, Тор е принуден да се съюзи с коварния си доведен брат Локи (Том Хидълстън) в борбата срещу общия им враг Малекит (в ролята Кристофър Еклестън).

Първата продукция на „Марвъл“, която ще тръгне в България по-рано от премиерата си в САЩ – от 1 ноември, добавя освен Екелстън още Адевале Акиннуойе-Агбайе в двойната роля на злодея Алгрим/Курс.

В старите си роли ще видим отново Натали Портман, сър Антъни Хопкинс, Идрис Елба и Кат Денингс, докато Закари Леви ще замести Джош Далас в образа на Фандрал.

Автор на сценария е дуетът, работил по „Капитан Америка: Първият отмъстител“ от 2011 г., Кристофър Маркъс и Стивън Макфийли, които си сътрудничат и с Кристофър Йост.

По време на „Комик Кон“ бяха представени и нови кадри от лентата с участието на героя Локи, а новият официален трейлър се очаква да се появи и на български език след броени дни – на 7 август.