Първото младежко списание в Пловдив ще дебютира до края на месец юли в града под тепетата. Това съобщиха на официална пресконференция членовете на екипа, който организира работата по изработка на списание „Прогрес“ в присъствието на зам.-кмета г-н Георги Титюков и журналисти.

В обем от 32 страници авторите в екип Найден Рашков – управител, Зорница Младенова – администратор, Илиян Стоянов – оформление, Емилия Нешева – гл. редактор, Екатерина Нешева – финансист и Константина Йончева – продажби, ще пишат материали за развитието на лидерските умения на младите, възможностите за обучение и новите методи за обучение, потенциални стажове, добри практики и всякаква тематика за начините за личностно и професионално развитие на младежите у нас. В списание „Прогрес“ ще бъдат помествани още разтоварващи и забавни материали за свободното време на младите, спорт и публикации на други на теми. Изданието ще побира и материали, свързани с младежките и културни дейности на Община Пловдив, както и ще подкрепи кандидатурата на Пловдив за кандидат за европейска столица на културата 2019.

Целта ни е да събудим любопитството в младите, да бъдат проактивни, с желание за развитие и усъвършенстване, за да могат да се реализират както у нас, така и в чужбина“, съобщи Найден Рашков. От своя страна, зам-кметът с ресор „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков приветства начинанието и отбеляза, че инициативата на шестимата младежи от екипа е похвална. „Прави ви чест, че с такова желание и устрем искате да инициирате активността на младежта в Пловдив, а в последствие и в цялата страна“, заяви той.

Планира се изданието да излезе от печат до края на месец юли в тираж от 1 000 броя. Читателите ще могат да намерят младежкото списание, което ще се разпространява безплатно, пред университетите и Главната улица на Пловдив. Авторите планират изданието да излиза всеки месец като през есента ще започнат разпространение и в останалите по-големи градове на страната.