Не, не сме жълта медия и наистина нямаме афинитет към евтините провокации, защото читателите ни са хора с добър вкус и усещане за стил. Така се случи обаче, че циника у мен заговори, когато научих, че симпатичната Миленита „била избрана лично от Ману Чао, за ролята на откриващ артист“ след като прегледал записи на живо на певицата с групата Funky Miracle.

Не се съмнявам в професионализма на Ману Чао, но както коментирахме с колега – Миленита е от жените които карат мъжете околовръст да се усещат по-мъже от обикновено.

А сега и сериозната част

Миленита, снимка Youtube

Миленита, снимка Youtube

Ману Чао с групата си MANU CHAO LA VENTURA ще свири в зала „Фестивална“ в средата на месец септември (16-и). В продажба са пуснати три хиляди билета, които могат да се купят от съответните сайтове, за ранна продажба на билети, както и на касите на популярни вериги магазини и заведения. Цената е разумна – 50 лева.

 

Нещичко за Ману Чао

Ману Чао се води френски изпълнител с испански корени, но е по-скоро жител на света, каквито са повечето музиканти от този тип. Песните му са на френски, испански, арабски, португалски, английски и африканския диалект волоф (да не се бърка с фирма за почистване на улици и тротоари).

Известен е с ангажираността си по различни социално значими въпроси, сред които е и легализирането на марихуаната, позиция популярна сред групи в Испания, Франция и Латинска Америка, например ска групата от Ska-P.

Нещичко за Миленита

Миленита е певица, която макар насочила се към пеенето в зряла възраст (27 години) успява повече от десетилетие да радва българките любители на модерните клубни джаз течения, например смуут джаз, ейсид джаз, ритъм енд блус и другите имена, с които пишещите за музика се опитваме да обясним нечий музикален стил.

Известна е с провокативните и двусмислени (в сексуалния смисъл разбира се) текстове в песните си, както и със свободното си държание на сцената. Така и трябва, преди години Венеса Паради каза истината – хит се прави с глас и чар, а ние сме съгласни с нея.