Няма никаква връзка между концертът на Nightwish в София и кандидат президента на ГЕРБ – Цецка Цачева, освен в моята глава.

Концертът

Концертът на Найтуиш всъщност бе хубав, но звукът бе гаден, поне за онези които не бяха пред сцената. Да, визуално великолепие, но не съм на изложба, а на концерт. Очи пълни – уши като в нечий дом с не особено силно пусната музика.

Е да, бил съм и на много по-лоши концерти, като например онзи ужасен концерт на Блайънт Гардиън във Фестивална. Ха, там ако не си пред сцената все едно слушаш музика от стар китайски касетофон.

По едно време през първия час на концерта започнах да оглеждам хората в сектора и в съседните сектори. Повечето леко си тактуваха и зяпаха, също като мен. Едни към сцената, други нейде из залата. Скучаещи хора, а не такива които са на концерт, който са чакали толкова дълго.

Залата

Защо се сетих за Найтуиш, когато прочетох новината за Цецка Цачева, която щяла да става президент ли?

Бях на официалното откриване на единствената читава зала в София. Тогава ни бяха приготвили реч на тогавашния и сегашен министър председател и волейболна среща между България и Сърбия. Когато въпросният политик излезе да говори и да ни честити залата се чуха подвиквания „Бойко, Бойко“, а някакви лелички размахваха знаменца. Всички тези щастливи жени бяха в един сектор срещу мен, а по-късно разбрах че е имало и цял сектор някъде под моето място. Бе сюреалистично.

Изведнъж цялата останала част от залата започна спонтанно да го освирква. Не една групичка, цялата зала, изкарахме си яда, а аз се огледах, викаха всякакви хора – млади, стари, дори такива които познавам и гласуват за него. Не съм ги питал защо, освиркали са го и толкоз. Човекът си каза речта пред журналистите, направиха снимките и си тръгна, с него и скандиращите лелки. След това публиката си изкара яда на сърбите. Едва ли са отнасяли толкова псувни горките волейболисти, ама че приятелския мач стана.

И президентските избори

кандидат за президент

кандидат за президент

Преди няколко часа една партия любима, същата която „спести“ пари за залата и сега е прекалено малка, за да приема лекоатлетически състезания, обяви най-сетне номинацията си за президент. Ще е Цецка Цачева президент на републиката ни, ако не се случи едно мощно освиркване.

На концерта на Найтуиш имаше доста хора, които бяха Там и очакваха Нещо да се случи. Е, случи се към края, изпяха няколко хита и ние си попляскахме.

Месец преди изборите за президент, най-голямата партия благоволи да каже за Кого може да гласува тоз народ, на който му казаха „вие сте прости и аз съм прост, за това се разбираме“. Сега се оглеждам, за да видя ще има ли мощно освиркване или ще стане като КТБ – парите са откраднати, но вие не се вълнувайте, гледайте си Биг Брадър, Литъл Систър, индийски или турски сериали и спете сладък сън.

Прост ли е българския народ или заспал? Е, първия час от концерта мина, време е за хитовете. Хайде да ги накараме да оправят държавата, че образование, здравеопазване, инфраструктура и култура никакви ги няма. Ако не искат или не знаят как – да си ходят. Едва ли тетка Цачева ще е човекът, който ще донесе нещо добро, вече чакаме истинските звезди, нали?