Очаквайте на 16 септември „Искрено ваш“ – ново предизвикателство от авторката на най-фрапантния литературен дебют на Холандия – Кони
Палмен!

„Искрено ваш“ (превод: Мария Нешкова-Равен) ни запознава с виртуозния женкар Саломон Шварц – колкото отблъскващ, толкова чаровен и дори трогателен, той има прототип в лицето на внезапно починалия приятел на писателката, известния журналист Исха Майер.
Четири жени – проститутката Лили, монахинята Моника, актрисата Юдит и психоаналитичката Сар де Врис, разказват за връзката си със Саломон, разнищвайки благодатните теми за вината, разкрепостените връзки, отношенията с родителите и вярата в Бог.

След сензационния успех на „Законите“, който беше отличен с престижната „Дъблинска литературна награда IMPAC“, а през 1992 г. се сдоби и с голямото отличие „Европейски роман на годината“, Кони Палмен продължи да изкушава публиката с изящен, рефлективен стил, психологическа острота и умение да втъкава автобиографични мотиви в оригинални фикционални сюжети. Според мнозина литературни наблюдатели и критици „Искрено ваш“ е несъмненият шедьовър на нейното творчество.

Книгата

В свободомислещия Амстердам от осемдесетте и деветдесетте години на миналия век живее един невероятен мъж, закоравял прелъстител, невъзможен, непоносим, чаровен, трогателен, вълнуващ. Преди внезапно да изчезне. Четири жени – проститутката Лили, монахинята Моника, актрисата Юдит и психоаналитичката Сар де Врис, разказват една след друга за връзката си с журналиста Саломон Шварц и заедно с това разнищват темите за вината, за свободната любов, за отношенията с родителите, за вярата в Бог – територия, на която Кони Палмен се чувства в свои води и която виртуозно изследва. Макар Саломон Шварц да има прототип в лицето на внезапно починалия приятел на писателката (на когото тя посвещава творбата си), „Искрено ваш“ е роман в най-завладяващия смисъл на думата, в който на фона на няколко любовни истории се разгръща психологическият образ на едно цяло поколение жени.

Авторът

Кони Палмен, смятана от холандците за най-голямата им съвременна писателка, е родена през 1955 г. Изучава философия и литература в Амстердамския университет и започва да пише още като съвсем млада. Първият й рoман, „Законите“ (1990), е най-големият литературен успех в Холандия през последните години и е отличен с престижната „Дъблинска литературна награда IMPAC“, а през 1992 г. става носител на голямото отличие „Европейски роман на годината“. Само за три години след появата си „Законите“ претърпява в Холандия 24 издания, което е невиждана рядкост за дебют. Преведен е на повечето европейски езици, както впрочем и следващите й романи, превърнали се също в бестселъри.