Книгите са нещо много хубаво, по-читавите писатели втъкават в тях придобитата през годините мъдрост, а от теб се иска само да черпиш от нея колкото ти стигат силите.

Като младеж усвоих един житейски урок, който ми е от полза и до днес, а той гласи в свободна интерпретация следното:

Получаваш нещата от които имаш нужда само тогава, когато не са ти нужни.

Пример едно – интервю за работа

Като младеж четох някакви американски глупости, че на интервюто трябва да преливаш от ентусиазъм, едва ли не да бачкаш това е била детската ти мечта.

Това са глупотевини. Бил съм на доста интервюта за работа, а аз самият съм провел също десетки такива. Ако искате да получите работата или поне да имате големи шансове за нея, то трябва да изглеждате безгрижни. Е, не разсеяни и безметежни, но дори да не е вярно трябва да създавате усещането, че избирате между няколко готини предложения и това е само поредното.

Сигурен съм, че хората са разпознавали тази моя игра, както и аз съм я усещал в мнозина кандидати. Истината е, че оценявах високо тези, които играеха добре, може би защото до някъде съзирах себе си в тях.

Пример две – банките

Няма какво да се влизам в подробности. Идете в българска банка с бизнес идея. Ще ви поискат да ипотекирате имоти и автомобили. 

Пример три – жените

Жените не са правени по еталон, имат различни интереси, желания и стремежи, а и изглеждат различно (слава Богу). Та когато говорим за жените, то е ясно че го правя с известни уговорки и условности, но принципа е ясен и той е:

За да имаш готина жена трябва повечето неща да са ти наред

Все пак зависи какви жени харесваш, има си такива които дават мило и ракета носител – някой с „котка“ в гаража и „змия“ в гащите, но това са или златотърсачки или кухи лейки. 

В случай че не те интересуват отношения „чук и бягай“ или иначе казано героиня от „Двама мъже и половина“, просто трябва да се постараеш да си ОК. В най общия смисъл, но с подчертано главни букви.

От теб се иска да си спокоен, зает, в сравнително добро настроение и здраве, да не говориш за проблемите си, да излъчваш позитивизъм пак в най-общ смисъл, а не идиотски. Разказвай весели истории.

Ама аз не мога …

Ако не можеш да го постигнеш иди на лекар и си купи антидепресанти. Помагат. След това тръгни на спорт, танци, пътувай и разказвай за това.

Жените сами ще те търсят, защото искат да са като теб ако не са или искат да са с някой като себе си.

Когато си смачкан ще бягат от теб като от чума и ще се чудиш защо. Няма защо да се чудиш, нали ти самият бягаш от смачкани и депресирани жени. Какво могат да си дадат един на друг двама смачкани от живота хора?

Знам че е порочен кръг – имаш нужда жени, за да си добре, а те бягат от теб. Но излизането не е толкова трудно.

Стъпка едно – спорт

Почни с клякания и лицеви опори, коремни преси и бяг на място. Тичай в парка ако имаш време, ако щеш иди и във фитнес.

Стъпка две

Прави секс. Ако си свободен се огледай за някоя приятелка, която е трайно свободна или като теб е в лош период. Може и някоя трайно сменяща мъжете. Може да се окаже че и допадаш за приятел с привилегии.

Страхотно лекарство е, казвам го от личен опит. Не ти трябва връзка, а да си оправиш химическия баланс в мозъка и да си стъпиш на краката. Нещо като гадже без обвързването. За него има време.

Стъпка три

Гардероба. Ако си в дупка повече от няколко месеца разгледай свои стари снимки. Ще се учудиш как се е променил гардероба ти. Купи си дрехи с ярки цветове и ги носи. Помага за начина, по който те възприемат другите.

Усмивката

Няма да повярваш драги мой, какви неща върши една усмивка.

Зарежи 

Зарежи глупостите за положително мислене, духовно личностно развитие и други тъпотии. Това е авто хипноза, но ти няма нужда да се оценяваш сам, а да промениш себе си, за да те оценят и другите – жените.

Стани, обръсни се, подстрижи се, смени дрехите и обувките, направи нещо за себе си … останалото ще си дойде само.

А да, започни да водиш блог (не във фейсбук за Бога), пиши във форум или нещо подобно. Жените може да не коментират много, но четат.

Ще дойдат сами, дори повече от колкото можеш да понесеш. Някои по-дискретно, а други направо напористо ще търсят внимание и срещи. След време ще те е срам да признаеш колко много. Спокойно. Може да забравиш броя им, а и така ще е по-добре за всички.

Е, това важи ако изглеждаш поне сравнително добре. Ако си дебел или грозен нещата стават по-различни и не знам как да помогна.

Женен с деца 

О друже! Жената до теб много иска да си готин и в добро самочувствие и настроение, но и ужасно се бои от другите жени, които надушват хубавото.

Ами опитай с почти същото, но секса да е с нея. Успех ти желая.

 

Обява: търси се автор на тази статия от женска гледна точка.