НВО ще правят кратък сериен филм, чийто сюжет разказва за предизборната борба на Доналд Тръмп и Хилари Клинтън. Ясно е защо, амо кому е нужно!?

В България имаше политическа криза, президентски избори, сега се готвим за парламентарни. Готов съм да се обзаложа обаче, че освен шепа анализатори и журналисти – всички останали знаем много за драмите при кампанията в САЩ и малко за нашите си драми.

Не че нямаше драми в САЩ – о, имаше. Хакерски атаки от Русия, обвинения кой кого е подслушвал, кой е по-луд, кой ще затрие страната. Медиите докараха хората до истерия и още са готови да се хванат за гушите. У нас след като изборите приключиха вече не се отделя много внимание на протестите срещу президентстването на Тръмп, но те са се си факт.

От филмовия канал НВО са решили да изкарат пари от напрежението ката направят филм по темата, която е още прясна и болна за американците. И така, вместо да направят втори сезон на наистина страхотния сериал „Винил“ на Скорсезе, ще направят сериал за президентските избори.

Сигурно ще е хит, но освен парите които ще донесе струва ли си? Едва ли.

На НВО не им е за първи път

Сериалът за борбата на Клинтън и Тръмп ще бъде направен по книга, която се пише в момента, авторите Марк Халперин и Джон Хайлеман са написали книга и за предизборната борба през 2008 година между Макейн и Барак Обама. Тогава също е направен сериал.

Въз основа на книгата , която в момента се пише, минисериала ще следват възходи и падения на двойката по време на предизборната кампания. Както се казва – избрани моменти за вас драги зрители. Гарантирано от Том Ханкс като изпълнителен продуцент и НВО.

Не, сериозно, да бяха направили втори сезон на Винил вместо това.

 

По материали на metro.co.uk, коментарите са на petminuti.com