На 2 септември излиза „Как да възпитаваме момичета“ (превод: Надя Баева, цена 12 лв., 272 стр.), най-новото  заглавие от нашумелия семеен терапевт Стив Бидълф! Книгата илюстрира петте ключови етапа в развитието на момичетата – от раждането до навършването на пълнолетие, съпровождащите ги проблеми и рискови ситуации в хода на самото израстване.

Може да няма още отговор какво искат жените, но вече знаем от какво имат нужда момичетата. Книгата е съдържателно и вдъхновяващо практическо ръководство за родители, които искат да отгледат пълноценни,
уверени в себе си и във възможностите си дъщери и да изградят здрави връзки с тях.

Книгата

„Как да възпитаваме момчета” (ИК „Колибри”, 2007 г.) се превърна скоро след появата си през 2003 г. в световен феномен. Това бе първата книга, посветена на специфичните потребности на момчетата, а на родителите им допадна ясният изказ на автора и топлотата, с която той вникна във вътрешния свят на техните синове. Днес вече момичетата са в центъра на вниманието на Бидълф. „Как да възпитаваме момичета” е най-новата му книга, появила се преди броени месеци, едновременно наръчник за родителите и призив да бъдат бдителни. Изложени са характерните особености на петте ключови етапа в момичешкото развитие от раждането до пълнолетието, както и рисковите ситуации в хода на израстването: прояви на агресивност, хранителни смущения, телесни
изменения, депресивни състояния, зависимост от социалните мрежи, от дрога и алкохол, първи стъпки в секса… От позицията на богатия си опит на психолог, терапевт и баща Стив Бидълф предлага на родителите конкретни подходи, за да предпазят дъщерите си от многобройните опасности на пола и на съвременния свят, да изградят здрави връзки на доверие и разбирателство помежду си и да се отнасят към тях като към пълноценни личности.

Авторът

Стив Бидълф е световноизвестен австралийски семеен терапевт и неоспорим авторитет в областта на отглеждането на деца и изкуството да бъдем родители. „Как да възпитаваме момчета“, „Тайната на щастливите деца“, „Още тайни на щастливите деца“ и „Възмъжаване“ са настолни книги на близо четири милиона семейства от цял свят.  Стив Бидълф има повече от двайсет години опит в детската психология.  Безспорен авторитет в областта на семейните отношения и отглеждането на деца, той дава конкретни препоръки и напътствия как да взаимодействаме позитивно с децата от най-ранното им детство до юношеска възраст.