За първи път програмата на тазгодишното издание на фестивала „Солар съмър“ (Solar Summer 2013) ще предложи и дневни партита на почитателите на електронната музика.

Тазгодишното издание ще бъде в пет поредни уикенда от 27 юли до 24 август в к. к. „Слънчев бряг“, съобщиха организаторите.

Всяка събота от 13:00 до 18:00 ч. плажуващите ще се забавляват с изпълнението на един от гостуващите чуждестранни артисти на фестивала за съответния уикенд и разбира се в компанията на българските им колеги Хуан Алварес и Любо Урсини.

Дневните партита ще са безплатни.

Специален гост на първото парти на 27 юли ще е диджей Санди Ривера. 

Така веднага след откриването на фестивала от Адам Байер и Никол Мудабер, на следващия ден програмата ще продължи с Ривера, който ще участва и вечерта в комбинация с Шарам и Дърти Саут.

Гости за втория уикенд на „Солар“ са британецът Марк Найт (2 август), който обещава 6-часов сет, и Локо Дайс, Робърт Дайтс и Ензо Сирагуса (3 август).

За плажното парти през деня на 3 август за първи път у нас пристига шотландецът Марк Стори.

На 9 август фестивалът ще събере на една сцена Ернан Катанео и Ник Уорън, като към тях ще се присъедини и Гай Гербер.

През деня на 10 август ще се изяви Хуан Алварес, а вечерта – Себастиан Ингросо и Томас Голд.

Четвъртият уикенд ще започне с Дъбфайър в канадската компания на Карло Лио и „Дъ Джънкис“ (The Junkies), които ще продължат партито на следващия ден.

Вечерта на 17 август е запазена за Фед ле Гранд.

Финалът е на 24 август с Виктор Калдерон.