Поредната изложба в ГАЛЕРИЯ „ПЛОВДИВ“ ще представи авторски проект под надслов „КЪДЕ Е КРАСОТАТА?“. Експозицията включва фотография, живопис и дизайн. Тя е поредната отворена врата на Дружество на пловдивските художници към креативността на млади автори.
Експозицията се открива на 12 август от 18. 30 ч. и  ще продължи до 29 август.

Куратор на проекта „КЪДЕ Е КРАСОТАТА?“ е ЙОАНА ДОЙЧЕВА. Тя е само на 23 години, 10 от които живее и учи в Лондон. Притежава бакалавърска степен по ФОТОГРАФИЯ от South Bank University Лондон, изучавала е технология на проектирането и фотография в Колеж в Cambridge, както и Графичен Дизайн. Работила е за рекламната агенция Саатчи & Саатчи като асистент фотограф. След това като студиен фотограф за английското списание МОRЕ Magazine. В момента работи над финалния проект за своята дипломна Магистърска степен. Темата е: Как представата за красота може да бъде променена, за да не се прибягва към пластичата хирургия в ранен етап от живота.

Целта на проекта е да покаже, че красотата не трябва да бъде определяна като чисто физическо качество. Красотата е вътрешния баланс и хармония, които човек притежава. Йоана стартира проекта си като прави реални срещи с момичета на възраст около 22 г., които са претърпели пластични операции. Изследва мотивите им за интервенциите и открива, че в тях властва желанието за популярност, провокативност и мъжко внимание. От друга страна се среща и с жени без пластични операции и от споделеното от тях открива, че те твърдят, че пластична интервенция ще ги направи по-успешни и реализирани.

Младата фотографка споделя: „Моите заключения са, че масово жените сами се обективират, превръщайки се в ходещи обекти на пластичната хирургия, което подчертава в дълбочина факта, че това е форма на подтиснатост и ниско самочувствие. В момента работя върху организацията на изложба, която има за цел да събере млади хора, които чрез таланта и качествата си да изразят какво е за тях красотата използвайки различни форми на изкуство. Колкото и невъзможно да звучи, искам младите да разберат, че ключът към тяхното развитие и бъдещи успехи се крие в качества, умения, знания и стремежите, които притежават като личности. Не външната визия, която става все по-скандална, изкуствена и предизвикателна от ранна възраст, да е двигателя за сполука в живота им“.

По пътя в търсенето на красотата, извън пределите на външното във физически аспект, ще ни отведе Йоана Дойчева. Ще го направи с още четирима свои колеги в няколко посоки на изкуството – фотография, живопис и дизайн.