Новият трейлър към продължението на филма „Игрите на глада“ се появи онлайн, след като официално бе представен в рамките на най-големия форум за научна фантастика, комикси, фентъзи и видеоигри Comic-Con в Сан Диего този уикенд.

Родителите трябва да бъдат подготвени, че новата голяма тенденция във филмите за младежи и тийнейджъри може да направи настроението у дома още по-мрачно. Вампирите, върколаците и момчетата магьосници сега отстъпват място на утопията, пише „Ройтерс“, подчертавайки, че интересът на студията след успеха на „Игрите на глада“ е насочен към доста по-мрачни истории. Такива са предстоящите заглавия като Divergent, Ender’s Game и The Mortal Instruments: City of Bones.

За всички тях студията харчат множество сили и средства по време на Comic-Con, за да ги представят на една от най-представителни демографски извадки от публиката си с надеждата да създадат интерес и шум, какъвто би бил от най-голяма полза за маркетинговия им успех в Холивуд.

На събитието се появиха всички звезди на лентата – Дженифър Лорънс, Лиъм Хемсуърт, Джош Хътчърсън, Джефри Райт и Уилоу Шилдс, както и режисьорът Франсис Лорънс.

В новия трейлър е включена малка част от сцена на мъчения, в която героят на Хемсуърт Гал Хауторн бива публично пребит. „Интересно е да започнеш работа и просто в продължение на три дни да те бият с камшик“, казва Хемсуърт по време на панела на филма в Сан Диего. „В началото е актьорска игра, но след като три дни те удрят с каквото и да било, започва да боли. Беше забавно“, допълва той.

Преди това носителката на „Оскар“ Лорънс бе помолена да опише предизвикателствата пред нейната героиня Катнис Ейърдийн във филма. „Животът й сега е много различен. Тя страда от пост-травматичен стрес“, обясни актрисата. „Вече не й се налага да се притеснява за храна, което я кара да се чувства безполезна. Тя е преживяла нещо с (героя на Хътчърсън) Пийта и сега между двамата има някакъв вид разбиране.“

„Игрите на глада: Възпламеняване“ е продължение на миналогодишния филм, който бе адаптация на първия роман от трилогията на Сюзън Колинс, която разказва за постапокалиптично общество, в което тоталитарно правителство провежда всяка година „Игри на глада“ – телевизионна игра за оцеляване, в която 24 младежи се състезават до смърт и докато остане само един.

Лентата отбелаза печалби от 686 млн. долара в световен мащаб, превръщайки се в деветия най-доходоносен филм за 2012 г..

Новите актьорски попъления в състава на „Възпламеняване“ са Филип Сеймур Хофман, който изпълнява главния играч Плутарх Хевънсбий, както и Сам Клафин, чийто герой Финик Одеър вероятно ще предивика любовни трепети в Катнис (героината на Лорънс).

Очаква се новата лента да е по кината във Великобритания на 22 ноември. Последният роман на Колинс от поредицата „Игрите на глада“ е разделена на два отделни филма, които са предвидени да излязат през ноември 2014 и ноември 2015 г.