Късометражният филм „Без заглавие“ на режисьора и сценарист Иван Москов с участието на Иван Бърнев и младата актриса Леда Стоилова ще бъде прожектиран за първи път извън рамките на фестивал тази вечер от 21 ч. в „Студио 5“, съобщи платформата за късометражно кино „Кинематограф.бг“.

Във филма на Иван Москов, който е син на Теди Москов, епизодична роля има и неговата майка Мая Новоселска. Историята разказва за писател, който сякаш живее в различен век (Бърнев). На улицата той среща останалата без родители Дара и това го вдъхновява да застане зад старата пишеща машина за една по-специална творба. В същото време събитията от страниците започват да намират отражение и в реалния живот.

Актрисата Йорданка Йовева („Цветът на хамелеона“) участва в три различни роли, а Филип Аврамов е уличен музикант. Монтажист на филма е французинът Ерве Шнайд, работил по „Европа“ на Ларс фон Триер, „Черно злато“ на Жан-Жак Ано с Антонио Бандерас и „Невероятната съдба на Амели Пулен“ на Жан-Пиер Жоне.

Кадър от Без заглавие Филмът е с продължителност 20 минути, но историята на създаването му е дълга – от идеята до реализирането й минават шест години.

По-рано тази година „Без заглавие“ беше част от програмата на „София филм фест“ като дебютен филм за Иван Москов, режисирал досега реклами и видеоклипове.

Входът за прожекцията е 5 лв., а програмата на „Кинематограф.бг“ за тази вечер в „Студио 5“ включва още късометражните We’ve All Been There и Photo Booth (Австралия), Everyday (САЩ), Ех Е.Т. (Франция), Stopover (Швейцария), He Dies At The End (Ирландия), а също така и документален филм за протестите в Истанбул.