Живелите и градили кариера при условия на диктатура развиват специфични умения, за оцеляване в опасната обществена среда на шпионаж, нагаждане към ситуацията и сътворяване на уникални глупости. Последното е важно и за него ще стане въпрос в този текст. Всъщност няма значение дали диктатурата е политическа и засяга цялата страна или е частична – отдел в служба или катедра в някой университет – правилата са едни и същи.

Диктаторите обикновено са хора суетни, често и жестоки. Склонни са да простят и дори поощрят добродушния глупак, но са готови да смажат всяка проява на свободомислие и дори малка независимост. За това и при диктатурите се наблюдава изобилие от човешка глупост, не глупаците стават повече, а нагаждачите я развяват, та господарят или благодетелят им да изпъкне.

Шута Роман Худяков

Роман ХудяковМнозина се присмяха на Роман Худяков, за нелепото му предложение да се премахне пениса на Аполон от банкнотата от сто рубли. Особено се забавляват на разказа му, за две деца които го видели и били скандализирани от това. А всичко е толкова просто и логично.

В Руската федерация от петнадесет години постепенно се налага диктатура, а по време на диктатура умниците или се преквалифицират в шутове или бягат в чужбина. Тъй като самият Худяков е от „близката чужбина“ – гражданин на непризнатото от никого държавно недоразумение Приднестровска молдовска република – за младия (само тридесет и седем годишен) и амбициозен политик остава ролята на шут. И той дрънчи със звънчетата и подскача от крак на крак, за да забавлява публиката.

Уважаеми дами и господа, ето го шута Роман Худяков, посмейте се на този глупец, който съзрял с лупа пениса на Аполон на банкнотата от сто рубли и внесъл законопроект, пениса да бъде закрит от централната банка на руската федерация.

Смейте се на глупака колкото искате и можете дами и господа, но той играе своята роля и докато вие му се смеете, той печели милиони. Не вярвате?

Руския и български политически живот – подмяната

Броили ли сте клоуните в българската политика през последните двадесет и пет години? А какво се случи, докато някакви странници ни забавляваха? Извършваше се подмяна. Докато някой усърдно дрънка със звънчета и превива от смях публиката, истинските гадняри изглеждат нормални хора.

У нас има няколко БКП-та, които се карат кои са по и най-истински комунисти, а освен тях има почитатели на Ернесто Гевара, Мао и какви ли не „леви“ идеолози. Ами така де, до тях БСП е една истинска социал-демократическа партия от европейски тип. Разбира се стига да не я сравнявате с истинските социал-демократи в земите по горното течение на река Дунав. А сегашните и бившите националисти по кабелните телевизии и „турската“ партия?

Същото се прави и в Русия, но там клоуните са с други имена – имат си Жириновски, който бълва огън и жупел срещу гнилия запад, докато самия той живее в разкош. В сравнение с него външния министър на Русия, който казва че ще мине над Румъния на борда на стратегически бомбардировач е направо нормален. А онзи най-отгоре на пирамидата – самия Владимир Путин? Та той стълб и крепило на здравия разум, а в свободното си време и на археологията. Дето не се е гмурвал не е намерил древна амфора, а се говори, че ако забие лопата някъде и нефт ще бликне.

Подмяната в политиката не е български патент, у нас се черпи смело от опита на по-големия брат.

За това не се смейте на Роман Худяков от Либерал-демократическата партия на Русия. Това е друга типично руска шега. В руската версия на Уикипедия, за партията пише следното (превод на автора):

Независимо от названието си, по мнението на мнозина политолози ЛДПР (Либерал-демократическа партия на Русия) не се придържа към идеите на либералната демокрация. В социалната сфера партията се придържа към идеите на национализма и патриотизма, а в икономическата сфера те поддържат идеята за икономика от смесен тип (с умерена държавна регулация бел. на автора). Още от началото на своето съществуване се позиционират като опозиционна партия, нещо което се оспорва от мнозина политолози.

А пениса на Аполон?

Аполон Белведерски - статуя на бог Аполон

Аполон Белведерски – статуя на бог Аполон

Както всички пениси на мъже или римски божества той играе своята роля само в общуването между мъжете и жените, а и украсява скулптури над театри по целия свят, защото Аполон е бог на музиката, танците и поезията.

Не пениса на Аполон, дами и господа, а подмяната и дрънчането на звънчетата на шутовете са важни. Дрънчат ли звънчета – демокрацията загива.

Да сте чували някое звънче в последните месеци?