Юбилейното петнадесето издание на кинопанорамата ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС ще бъде отбелязано за първи път с 3D премиери на открито и с хитови заглавия с участието на Хю Джакмън, Ръсел Кроу, Джоди Фостър, Мат Деймън, Робърт Де Ниро, Леонардо Ди Каприо, Джони Деп и много други.

Филмовият маратон ще започне със „7 дни в Хавана”, който е със специалното участие на Емир Кустурица. Зрителите ще видят мозайка от 7 истории на култови режисьори, които улавят многото пластове от живота на кубинската столица.

В програмата са включени и множество заглавия с награди от световни фестивали, както и новите български филми създадени през последната година. Кинопанорамата ще продължи цели 39 дни – от 29 юни до 10 август, а мястото отново ще е кино „Орфей”. Творбите на режисьори като Алмодовар, Дани Бойл, Анг Лий и Уди Алън ще бъдат прожектирани от специално инсталирана дигитална апаратура. Въпреки значителните технически подобрения в качеството и хитовата филмова селекция, пловдивчани ще гледат ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС с билети от 4, 5 и 6 лева. За удобство на феновете, за първи път се въвежда и опция за електронна резервация и продажба на билети чрез Boxoffice.bg.