От 21 до 31 октомври предстои да се проведат станалите вече традиционни за карловската общественост „Есенни дни на книгата“. Те се организират от Общинска библиотека – Карлово и НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ от 2008 година са част от културния живот на града.

„Есенни дни на книгата“ в Карлово стартира със среща-разговор с психолога Събка Дякова-Чехович и представянето на книгата и „Фитнес за женската душа“. В рамките на 10-те дни, посветени на ролята на книгата в Карлово, ще има срещи с писателите Милен Русков и Божана Апостолова, както и художествено-поетична вечер „12 литографии по 12 песни на Робърт Бърнс“, на която ще гостува художникът Стефан Божков. Среща с младите творци Белослава Димитрова и Александър Христов.

Среща-разговор с журналистката Румяна Николова и фотографа Николай Генов, с уникалния музикант Теодосий Спасов и представянето на биографичната му книга „Преследващият звуци“.  А в последния ден на „‘Есенни дни на книгата“ ще бъде представена книгата „Кой, кой е в българската народна музика?“ на журналиста Николай Чапански.