Почивайки в неделните горещини след последните изключително емоционални дни, умирайки от скука и ровейки за нещо интересно в музикалния свят, за пореден път се убедих, че идея си нямаме колко стойностни банди съществуват по света без изобщо да подозираме за тях. Слушайки меланхоличните бруталности на Emperor и говорейки със скъп приятел, пред мен се откри една почти неподозирана страна на музиката от далечна Норвегия (Пламене, благодаря още веднъж за всичко 🙂 ). Разбира се, винаги съм знаел, че там, освен блек и дет метъл, могат да правят и друго, но до сега не се е случвало да ми допадне толкова, особено като отчетем и факта, че не съм голям почитател на женските вокали. Става дума за дамската рок банда Fairy, съставена от четири симпатични момичета от Берген.

Смятам да пропусна всичките клишета от описанията на групи и музика, колко добре балансирани са инструментите, гласа и не знам още какво, и директно да си пуснем песента, която ме грабна днес и със звук, и с визия (за съжаление видеото е съставено само от снимки, но пък си заслужават гледането 🙂 ).

Още няколко техни песни могат да бъдат чути и в официалния им сайт тук.

Можем само да се надяваме, че не е далече и момента, в който ще видим техен истински клип, както и времето, в което славата, продажбите и участията им ще ги изведе и на по-масовата сцена извън родна Норвегия (а защо не и насам? 😉 ).