Бившите членове на The Doors Роби Кригер и Джон Денсмор ще се съберат за концерт в памет на починалия от рак през май клавирист на рок легендите Рей Манзарек, пише сп. „Ролинг стоун“. Китаристът и барабанистът са също така единствените живи членове на групата, която загуби вокалиста си Джим Морисън през 1971 г.

„Ще направим поне едно шоу, посветено на Рей. Това ще бъде нашето голямо изпращане. Дали то ще бъде началото или края на нещо по-голямо, не мога да кажа“, коментира Кригер. „Рей успя да си поживее добре, а и да умреш на 74 си е постижение за човек от рокендрола“. Засега не е известно къде те смятат да проведат концерта, но със сигурност събитието ще стане факт до края на годината.

Концертът ще бъде повод двамата да се помирят след конфликта им през 2002 г., когато Кригер и Манзарек започнаха турне The Doors of 21st Century с вокалиста Иън Асбъри от The Cult. Тогава Денсмор се разграничава от събирането, а от двете страни започват съдебни битки за правата за използването на името на групата. По-късно тази година барабанистът ще публикува и книга за конфликтите между членовете.