Дъщерята на създателя на поредицата за Света на диска Тери Пратчет – Риана Пратчет получи нестандартно предложение за брак пред очите на цял киносалон чрез прожекция на специално създаден за нея анимационен филм, разказва британският „Телеграф“.

За Риана, която е номинирана за БАФТА писателка за игри като „Томб Райдър“ както и за филми, телевизионни сериали и комикси, е щяло да бъде една киновечер с приятеля й Луис Лей в Screen on the Green в Айлингтън, където е била първата им среща. Поводът да бъдат там бил 35-ия рожден ден на Лей, като по случая щели да гледат късна прожекция на The Blues Brothers.

Вместо филма обаче на екрана се появил „трейлър към предложение за брак“, разказващ накратко за техния живот. Той е направен специално от Лей с помощта на двама негови приятели – комикс илюстратора Naniibim и композитора Майкъл Крук.

Риана споделя, че първоначално не разпознала себе си и че било толкова неочаквано, но толкова прекрасно преживяване.

След трейлъра Лей паднал на колене пред нея и казал :“Обичам те и искам да прекарам остатъка от живота си с теб. Ще се омъжиш ли за мен?“, на което тя отговорила положително. Лей планирал предложението от януари. Сватбата им ще се състои догодина.

Риана е професионален писател от вече 14 години. През 2007 г. работата й по сценария на фентъзи видео играта Heavenly Sword й носи номинация за БАФТА. Наред с писането за електронни игри, тя е и сред авторите на „Томб Райдър“, комиксите The Beginning и минисериала от шест части Mirror’s Edge на DC Comics, както и на няколко собствени кратки разкази.

През 2012 г. баща й Тери Пратчет обяви в интервю, че ще й завещае интелектуалната собственост върху поредицата Света на диска, като тя ще може да продължи да пише по нея, ако реши.